Braathens Regional Airlines (BRA) DNA sträcker sig långt tillbaka i tiden till 1946 när Braathens S.A.F.E., familjen Braathens allra första flygbolag, grundades. Företaget är majoritetsägt av Braganza, ett privatägt investmentbolag baserat i Sverige och Norge. Braganza ägs av Per G. Braathen och hans nära familj.

BRA har omkring en miljon inrikespassagerare årligen och en marknadsandel om 30 procent. Nyligen startade vårt nya charterområde upp där vi tillsammans med flera olika touroperatörer flyger semesterfirare till olika destinationer runt Medelhavet. Vi utökar ständigt vår flotta och ser en spännande tid framför oss.

Sedan vår första avgång har vi legat i framkanten av innovation inom flygindustrin. 2009 var vi det första kommersiella flygbolaget i världen att bli miljöcertifierade enligt ISO 14001 och sedan återstarten efter pandemin är vi fast beslutna om att leda och driva utvecklingen för ett mer hållbart flyg. Det har resulterat i den, vid lansering, världsunika Bioflygbiljetten, en ny flyglinje som flygs med 50% biobränsle, ett nära samarbete med elflygplanstillverkaren Heart Aerospace och flera andra spännande projekt.

BRA befinner sig i en mycket spännande utvecklings- och tillväxtfas och vi behöver förstärka vår ekonomiavdelning med en Senior Business Controller. Är du en affärsinriktad controller som vill arbeta både strategiskt och verksamhetsnära? Här erbjuds du en spännande roll i en föränderlig miljö som genomsyrar hela organisationen och kulturen präglas av en stark entreprenöriell anda. Rätt kandidat kommer att få stora möjligheter att påverka och utveckla processer och rutiner samt driva projekt inom sitt område.

Funktionen för Business Control består av totalt tre medarbetare med ansvar för att utveckla och implementera finansiella planer och prognoser som stödjer bolagets tillväxt-strategi både på koncern och verksamhetsnivå. Rollen som Senior Business Controller innefattar ett teamleader-ansvar för funktionen vilket innebär att leda, utveckla, fördela och följa upp arbetet inom gruppen.

Rätt kandidat får en nyckelroll i arbetet att styra verksamheten i rätt riktning och är ansvarig för framtagande av de nyckeltal och analysunderlag som behövs för att utveckla affären. Du kommer arbeta nära verksamhetschefer med uppföljning samt vara involverad i både budget, prognos och bokslutsprocessen. Rollen är ny och kräver att du självständigt tar egna initiativ och arbetar proaktivt.

Tjänsten rapporterar till Group CFO och har ett nära samarbete med verksamhetens chefer och är placerad i helt nya lokaler mittemot Bromma flygplats.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Arbetsledning av två Business Controllers
  • Månadsrapportering, löpande uppföljning av verksamheten samt på koncernnivå
  • Budgetering & prognoser
  • Framtagande och analys av KPI:er som stöd för affären och till styrelsen
  • Medlem i ledningsgrupper inom flera verksamhetsområden
  • Analyser och förbättring/automatisering av affärsprocesser

Lämplig bakgrund:

Vi söker dig som är civilekonom eller annan relevant erfarenhet och har minst 10 års arbetslivserfarenhet som Business Controller. Du har erfarenhet från rollen både ur ett verksamhetsnära- och ur ett grupperspektiv. Din förståelse av system i allmänhet är god och hur de kommunicerar med varandra, samt god förståelse för hur rapporter är uppbyggda och anpassade utifrån behov och nyckeltal. Du har en mycket god vana av arbete i Excel och du kommer att hantera stora datamängder. Extra plus om du har erfarenhet från Power BI. Erfarenhet från liknade bransch, flyg eller transport ses meriterande.

Du är en framåt och självgående person som drivs av att förbättra och vidareutveckla processer och arbetssätt. Du har förmåga att skapa goda relationer, är förtroendegivande och analytisk. Du är bra på att kommunicera verbalt, skriftligt och med siffror och får dina kollegor att förstå dess innebörd. Vidare är du nyfiken, affärsinriktad och flexibel.

I denna rekrytering samarbetar Braathens Regional Airlines med Future Value. Vid frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Susanne Karlsson på telefon 070-977 27 94 eller susanne.karlsson@futurevalue.se

Varmt välkommen med din ansökan!