Luossavaara-Kiirunavaara AB (publ) förkortas LKAB och är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Vi är ett av Sveriges äldsta industriföretag och ägs till 100 procent av svenska staten.

Vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande gruvföretagen i branschen. Vi tillverkar och levererar högförädlade järnmalms- och mineralprodukter till den globala stålmarknaden. Huvuddelen av järnmalmsprodukterna säljs till inom Europa. Andra viktiga marknader är Mellanöstern, Nordafrika, Asien och USA.

Vill du arbeta inom ett företag som leder omställningen av gruvindustrin mot en hållbar framtid? Har du drivet och ambitionen att bidra till att utveckla koncernens finansfunktion och tillsammans med resten av koncernen möjliggöra vår gröna omställningsresa? Då kan du vara rätt person för tjänsten som Group Treasurer hos LKAB. Placeringsort för denna tjänst är i första hand Luleå men även Stockholm eller andra orter kan vara aktuella. Resor ingår i tjänsten.

Treasuryfunktionen består av sju medarbetare med olika specialistkompetenser och har ett tätt internt samarbete. Funktionen agerar internbank och ansvaret spänner över:

  • Finansiell riskhantering
  • Likviditet och Cash Management
  • Kapitalförvaltning
  • Kapitalanskaffning
  • Makro och finansmarknadsanalys

I rollen som Group Treasurer förväntas du leda och motivera hela treasuryavdelningen att ständigt fortsätta utvecklas. Som medlem av ledningsgruppen för Koncernstab Ekonomi- och Finans väntas du även bidra till hela koncernstabens utveckling.

Vi söker dig som har en universitetsutbildning inom relevant område och minst tio års erfarenhet inom området. Vi tror att du har bred erfarenhet från treasuryområdet, gärna med en tonvikt inom riskhantering, cash management och kapitalanskaffning.

Vidare ser vi att du har ett strukturerat arbetssätt, ett eget driv samt förmåga och vilja att leda och engagera dina medarbetare genom en prestigelös och ödmjuk inställning till både ditt eget och andras arbete. För att lyckas i rollen är det även viktigt att du kan kommunicera tydligt med såväl kollegor inom koncernen som medexterna intressenter. 

B-körkort och mycket goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska krävs för tjänsten.

I denna rekryteringsprocess samarbetar LKAB med Future Value. Då urval och intervjuer sker löpande är du välkommen med din ansökan snarast.

För mer information om tjänsten kontakta Gustav Emthén, 0767 – 83 55 90 eller Lisa Aspsäter, 0733 – 58 99 30.

Fackliga kontakter:

Kiruna/Svappavaara
Sakari Alanko, Unionen, 0980-725 08

Malmberget/Luleå
Unionen Södra – Per Ola Eriksson, 0920-38076
SACO-klubben Södra – Annika Taavoniku, 0970-79532
Ledarna Södra – Annica Kaati 0970-76765