SAS AB och dess dotterbolag tillhandahåller transporttjänster. SAS koncernens kärnverksamhet är passagerarflygningar inom ett omfattande nordiskt och internationellt linjenät. SAS koncernens tre viktigaste operativa nav i Köpenhamn, Stockholm och Oslo utgör ryggraden i dess flygnätverk. Förutom passagerarflyg tillhandahåller SAS koncernen flygfrakt, marktjänster, tekniskt underhåll och andra flygrelaterade tjänster på utvalda flygplatser i SAS koncernens linjenät. I mer än 75 år har vi flugit och knutit samman Skandinavien med världen och världen med Skandinavien. Vi har alltid legat i framkant av det som är nytt och spanat mot horisonten. Vi har sett världen förändras, ibland över lång tid, och ibland helt plötsligt. Förändringar som har fått oss att tänka om, anpassa oss och bygga nytt. Vi går mot en framtid där förändring och behov av nytänkande är konstant. En framtid av medvetet tänkande och hållbar innovation, på vårt sätt, det skandinaviska sättet. Läs mer på www.sas.se

Till SAS Finance med placering på huvudkontoret i Frösundavik söker vi nu en Financial Controller. Rollen erbjuder rätt kandidat möjlighet att få arbeta med verksamheten inom Fleet Managament vilket utgör SAS flygplansflotta. Rollen ingår i en grupp om tre med huvudsakligt ansvar för redovisning, rapportering, uppföljning och analys av dom åtta internationella Fleet-bolagen. Rollen arbetar tätt med lokala Controllers samt övriga internationella samarbetspartners.

Vi söker dig med en Akademisk examen inom ekonomi i kombination med 3-5 års arbetslivserfarenhet. Bakgrund från Revision ses meriterande. För att lyckas i rollen och trivas i bolaget tar du stort eget ansvar och har förmågan att ihärdigt driva arbetet mot framgångsrika resultat. Du är social, samarbetsvillig och har lätt för att bygga professionella relationer. Vidare söker vi dig som är orädd, stresstålig och motiveras av att arbeta i en snabbrörlig och utvecklande miljö. Din engelska behöver vara felfri och dina excel-kunskaper goda.

Som Financial Controller inom Fleet Management erbjuds du en internationell, spännande och omväxlande tjänst, där du får möjlighet att arbeta både med helheten och detaljerna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Utförande och ansvar för att månadsbokslut och rapportering till SAS koncernredovisning är korrekt
  • Delaktig i analys och uppföljning månadsvis
  • Löpande ansvara för att redovisning och rapportering följer externa och interna regelverk
  • Ansvar för att de interna mellanhavandena redovisas korrekt
  • Årligen ansvara för årsredovisningar, deklarationer och bokslutsrevision
  • Arbeta med förbättringsinitiativ avseende de finansiella processerna

Varmt välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar SAS med Future Value. För frågor kring tjänsten, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anna Södermark på 072 211 83 63 eller anna.sodermark@futurevalue.se