Actics vision är att skapa ett friskare samhälle genom träning. Vi grundades i Sverige 1981 och är idag en av de ledande aktörerna på träningsmarknaden i Norden. Actic inspirerande träning på cirka 160 gymanläggningar med ca 185 000 medlemmar i Sverige, Norge, Tyskland samt Österrike. Actic har en unik affärsmodell där en majoritet av klubbarna har tillgång till simning, vilket ingår i medlemskapet för Actics medlemmar. Vi erbjuder träning inomhus, utomhus och digitalt genom gym, personlig träning, gruppträning och simning & bad. Actic har sitt huvudkontor i Solna, Stockholm och har cirka 600 heltidsanställda i koncernen. Våra värderingar är passion, customer focus, performance och teamwork.

Till Actics huvudkontor söker vi en prestigelös Financial Controller som vill vara med och utveckla Actic och dess verksamhet. Du kommer tillhöra Group Finance, bestående av funktionerna finans, IT och inköp och arbeta i ett team bestående av fyra personer. Som Financial Controller får du chansen att komma in i en spännande fas där ditt huvudsakliga fokus kommer ligga på uppföljning, utveckling, analys och kvalitetssäkring av bolagets redovisning där du kommer att ha ett nära samarbete med bolagets outsourcingpartner. Rätt kandidat gillar att arbeta brett och har ett stort intresse för affären och bolagets kärnverksamhet.

Vi söker dig med akademisk utbildning och ett par års relevant arbetslivserfarenhet, möjligtvis från revision. Du har god förståelse för redovisnings-, moms- och skattefrågor och har ett genuint intresse för redovisning och rapportering. Som person har du ett personligt driv, en stor ansvarskänsla och trivs med att arbeta i en bredare roll med många intressenter. Vidare krävs en god struktur och noggrannhet samt en problemlösande och analytisk förmåga. Du har också en kommunikativ fallenhet och en god social kompetens.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Agera huvudsaklig länk mellan Actic och den externa outsourcingparten i Polen.
  • Samordna bokslutsprocessen samt kontrollera och kvalitetssäkra leveransen av bokslut, årsredovisningar och inkomstdeklarationer för koncernens bolag.
  • Hantera löpande frågeställningar avseende främst redovisning, moms och skatt.
  • Agera länk mellan redovisning och övriga organisationen och säkerställa att driftsperspektivet tas in i redovisningshanteringen.
  • Samarbeta nära businesscontroller kring uppföljning, forecast och budget.
  • Utredningsarbete och balansräkningsavstämningar samt analys av viktiga poster.
  • Driva och medverka i utvecklingsprojekt inom funktionen.

Rollen är placerad på Actics huvudkontor i Solna och rapporterar till Head of Finance.

Varmt välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar Actic med Future Value. Vid frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Lisa Eriksson på 076 52 67 17 alternativt lisa.eriksson@futurevalue.se.