Colgate-Palmolive är ett amerikanskt bolag som grundades i början 1800-talet. Företaget verkar inom områdena munvård, kroppsvård och grovkem och har en portfölj av starka varumärken såsom Colgate, Palmolive, Ajax, Klorin och Softlan. Företaget finns idag representerat på alla kontinenter och bolagets produkter finns i över 200 länder. Colgate-Palmolive omsätter 175 miljarder SEK varav 660 miljoner SEK omsätts i Sverige.

Till Colgate-Palmolives svenska verksamhet söker vi nu en kommersiell och kommunikativ Finance Manager som vill vara delaktig i bolagets fortsatta utveckling i Sverige.

Som Finance Manager erbjuds du en affärsnära och spännande roll i stor internationell verksamhet där den främsta arbetsuppgiften är att supportera sälj- och marknadsfunktionerna med analyser, budget- och prognosarbete, rapportering samt stöd vid kampanjer, annonsering och prissättning.

 I rollen som Finance Manager agerar du som en viktig affärspartner till den svenska Sälj- och Marknadsorganisationen och är en nyckelspelare i ekonomiorganisationen i Northern Europe. Rollen innehåller personalansvar för en medarbetare i Finland och sitter med i den svenska ledningsgruppen.

För att lyckas i rollen behöver du ha verkat i en kommersiell miljö med stort intäktsfokus samt ha erfarenhet från en internationell verksamhet. Du har ett stort affärssinne, är en relationsbyggare och trivs med arbetsuppgifter som varierar från högt till lågt. Du behärskar engelska flytande i tal och skrift och har lätt för att kommunicera med alla delar av organisationen samt även med Colgate-Palmolives kunder. 

Rätt kandidat har en civilekonomexamen eller likvärdigt. Vi tror att du har erfarenhet som Sales controller, gärna med erfarenhet inom FMCG. Som person är du prestigelös, proaktiv och har en hög social kompetens. Du trivs i en dynamisk roll med många kontaktytor där du kan få användning för ditt analytiska och pedagogiska sinnelag.

I Colgate-Palmolives öppna och inkluderande kultur som ser varje medarbetare ges du stort utrymme att påverka Colgate-Palmolives totala affär.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Finansiell Business Partner till Sälj & Marknad och VD och därmed agera som en brygga mellan avdelningar
  • Driva budgetprocess, prognos och rapportering
  • Delaktighet i framtagande av rabattstrukturer, kampanjer, annonsering och prissättning
  • Aktiv medlem i den svenska ledningsgruppen
  • Delaktig i CFO’s finansledningsteam
  • Personalledaransvar

Rollen rapporterar till CFO för Northern Europe med en streckad linje till VD i Sverige och tjänsten är placerad på Colgate-Palmolives kontor i Mörby centrum, Danderyd.

Varmt välkommen med din ansökan!

I denna process samarbetar Colgate-Palmolive med Future Value. Intervjuer kommer att ske löpande. Vid frågor eller funderingar gällande tjänsten kontakta ansvarig rekryteringskonsult Susanne Karlsson, 0709-772794 alternativt susanne.karlsson@futurevalue.se