Svegro är ett svenskt familjeägt bolag med huvudkontor på Färingsö utanför Stockholm. Bolaget grundades 1960 och fokus på hållbarhet och innovation har skapat långsiktig framgång. Svegros vision är att skapa svenska gröna smaker i världsklass. I dagsläget uppfylls detta primärt genom modern, storskalig växthusproduktion utanför Stockholm och Svegro är marknadsledare inom Färska Örter med starka kund och konsumentrelationer.

Vill du arbeta i en positiv, affärsnära miljö med möjlighet att påverka och genomföra stora beslut som kan bidra till ett mer hållbart samhälle? Svegro söker nu en affärsorienterad CFO som vill vara med att driva en långsiktig tillväxtresa.

I rollen som CFO kommer du att arbeta i en affärsnära roll där du får möjlighet att utveckla bolagets affär ur ett finansiellt perspektiv. Positionen är en del av företagets ledningsgrupp och verkar i en platt organisation med korta beslutsvägar. Rollen ansvarar för Svegros finansiella agenda och planering utifrån ett kortsiktigt och långsiktigt perspektiv samt uppfylla externa och interna krav på redovisning. Du förväntas personligen agera som aktiv controller med tvärfunktionell förståelse och din roll och ditt ansvar utvecklas i takt med bolagets ambitiösa tillväxtagenda. I dagsläget består ekonomiorganisationen av tre personer. Rollen har också ansvar för en effektiv och säker IT drift och säkerställa att bolaget utvecklar digitala möjligheter och kompetenser.

Vi söker dig som är civilekonom/civilingenjör och som trivs i en affärsnära roll med ett stort intresse för verksamhetsstyrning, utveckling och ledningsgruppsarbete. Du har minst 10 års yrkeserfarenhet och har ett antal av dessa år arbetat som Business controller. Du har tidigare erfarenhet av att leda ett team, både på en strategisk och operationell nivå och har med fördel erfarenhet av förändringsarbete. Vi ser gärna att du kommer från dagligvarubranschen och det är extra meriterande om det är från färska kategorier. Vidare har du hög kompetens och erfarenhet avseende IT och systemutveckling.

Som person är du prestigelös och kan med lätthet röra dig mellan strategiskt och operativt arbete. Du är resultat- och utvecklingsorienterad och gillar det analytiska i arbetet. Du anses vara en social och kommunikativ person och trivs med att leda och motivera dina medarbetare. Ditt intresse för teknik och IT är stort och är du dessutom intresserad av mat och hållbarhet ses detta som ett stort plus. Rollen är placerad på Svegros kontor på Färingsö och rapporterar till VD.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvarig för Svegros finansiella styrning
  • Leda och utveckla ett team om för närvarande två personer
  • Övergripande ansvarig att säkerställa bolagets redovisning och rapportering
  • Budget och prognos samt den strategiska planeringen
  • Övergripande IT-ansvarig och ledare av IT-styrgrupp
  • Aktiv medlem i Svegros ledningsgrupp genom att driva strategiska projekt och bidra till bolagets långsiktiga tillväxtresa.

Varmt välkommen med din ansökan!

I denna rekryteringsprocess samarbetar Svegro med Future Value. För frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Susanne Karlsson, 0709–772 794 alternativt susanne.karlsson@futurevalue.se