När vi är fler händer fantastiska saker. Därför skapar vi på Skandia Fastigheter rum som är särskilt utformade för samvaro. Vare sig det handlar om kontoret där vi lyfter varandra och verksamheten, förskolan där vi växer i leken, handelsplatsen där vi både handlar och hänger, eller hemmet där alla känner sig hemma.

På Skandia Fastigheter sporras vi av vår höga kundnöjdhet, våra engagerade medarbetare och ett långsiktigt perspektiv på både hus och människor, i en verksamhet där öppenhet och förtroende är självklarheter. Det betyder att du inte bara får jobba i inspirerande miljöer med några av branschens vassaste (och trevligaste om vi får säga det själva) kollegor – du får även de bästa förutsättningarna för att påverka både din egen och företagets utveckling.

Våra kontor, köpcentrum, bostäder och samhällsfastigheter är samlade i 129 fastigheter – eller 1,2 miljoner kvadratmeter – huvudsakligen i de tre storstadsregionerna. Med 160 medarbetare skapar och förvaltar vi rum för fler, och i slutändan ska det ge en långsiktigt god avkastning till Skandias 1,5 miljoner ägare. Läs mer om oss på www.skandiafastigheter.se.

Till Skandia Fastigheter söker vi nu en hängiven och erfaren Controllerchef med förmåga att förändra och utveckla. Vi söker dig som vill vara med på resan att utveckla controllerfunktionen för att möta framtidens krav. I den här rollen är du chef över controlleravdelningens fyra medarbetare och har ett strategiskt ansvar för gruppen. Tjänsten är placerad på Skandia Fastigheters huvudkontor på Jakobsbergsgatan och rapporterar direkt till CFO.

Controllerchefen leder och fördelar arbetet på avdelningen och ansvarar för att koncernens resultat, budget och prognos blir korrekt rapporterat till ledning och styrelse. Du ansvarar för att utveckla controlleravdelningen så att organisationens och ägarens krav möts och där controlleravdelningen är det naturliga affärsstödet för verksamheten. Tillsammans med ditt team ska du säkerställa att verksamheten erhåller nödvändigt beslutsstöd i form av kvalificerad affärsanalys och rapportering.

Vi söker dig med akademisk utbildning och flera års erfarenhet inom Business Control, med eller utan erfarenhet av fastighetsbranschen. Rätt kandidat har ett genuint intresse för och erfarenhet av personalledning och kan tydligt påvisa hur du tidigare utvecklat din funktion. Du har en stor förmåga att entusiasmera dina medarbetare och uppskattar att stötta och utmana verksamheten. Du ser din funktion som verksamhetens finansiella part. Hög social förmåga, pedagogiskt förhållningssätt, tydlighet och en stark förändringsvilja är nyckelord för att lyckas i rollen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Leda och fördela arbetet inom controllerfunktionen samt stödja och utveckla teamet.
  • Ansvara för den interna rapporteringen samt framtagande av analyser och presentationer till ledning och styrelse.
  • Ansvarig för koncernens budget- och prognosprocess.
  • Stödja verksamheten under budget- och prognosprocessen samt med löpande affärsanalyser.
  • Delta i samt driva förändringsprojekt tillsammans med övriga inom Ekonomiavdelningen.
  • Ansvara för koncernens BI-system.

För att passa hos oss ska du vilja skapa ett ömsesidigt förtroende med de du möter. Och det skadar självklart inte att du är intresserad av fastigheter. Här får du jobba med ett starkt varumärke, en hög kundnöjdhet och engagerade medarbetare. Företagskulturen präglas av öppenhet och stort medarbetarförtroende med eget ansvar. Det betyder att du får mer än att jobba i inspirerande miljöer med några av branschens vassaste kollegor – du får även de bästa förutsättningarna för att påverka både din egen och företagets utveckling.

I denna rekrytering samarbetar Skandia Fastigheter med Future Value. Vid frågor om rollen är du varmt välkommen att kontakta Lisa Eriksson, 0765256717 eller Lisa Aspsäter, 0733 58 99 30. Varmt välkommen med din ansökan!