Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer, och levererar kvalificerade tekniska konsulttjänster inom teknik, miljö och arkitektur. Sweco har fasta etableringar i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland, Litauen, Bulgarien, Polen, Tjeckien, Tyskland, Nederländerna, Belgien och Storbritannien. Sweco utför tiotusentals uppdrag i 70 länder runt om i världen för att säkerställa rent vatten, effektiv infrastruktur och hållbara energilösningar.
Swecos affärsmodell är decentraliserad och bygger på att de ska vara nära sina kunder. Varje kund ska känna att Swecos konsulter förstår deras verksamhet på djupet. Det är bara då de kan vara den kunniga samarbetspartnern som står redo att skapa värde för alla kunder i varje del av samhällsutvecklingen.
På Sweco arbetar 17 500 medarbetare och Swecos totala omsättning är cirka 20,6 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Vi söker nu en engagerad treasury-medarbetare som vill spela en nyckelroll i att utveckla Treasury-funktionen på Sweco. Funktionens främsta uppgift är att hantera Swecos finansiella risker samt att optimera koncernens finansnetto. Treasury stödjer också dotterbolagen med lån, placeringar, valutaaffärer, garantier och kontostrukturer samt är rådgivare åt organisationen i finansiella frågor. Som treasury manager kommer du att arbeta brett inom hela funktionen, med fokus på Cash Management. Därtill står funktionen inför många effektiviseringsprojekt där du kommer få stora möjligheter att påverka och utvecklas.

Vi söker dig som har en civilekonomexamen eller motsvarande med ca 5 års relevant arbetslivserfarenhet från corporate treasury eller bank. Har du dessutom arbetat med trade finance-frågor ses det som meriterande. Vi söker dig som trivs och motiveras av att arbeta i ett litet och effektivt team med individuellt ansvar i en komplex internationell miljö.

Som person är du ansvarstagande, lösningsorienterad samt driver självständigt och strukturerat ditt arbete framåt. Du är prestigelös och trivs med varierande arbetsuppgifter samt kan hantera en miljö i ständig förändring. Då rollen har många kontaktytor har du en god kommunikativ förmåga och trivs att samarbeta med såväl dotterbolag som banker. Eftersom rollen innebär regelbundna internationella kontakter kommunicerar du obehindrat på svenska och engelska, i både tal och skrift.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvar för cash management – hantering av koncernens cash pooler, behörighetshantering, optimering av kontostruktur, kontoöppning- och stängning samt agera stöd till dotterbolagen.
  • Sammanställa och analysera koncernens likviditetsplanering och kassaflödesprognoser
  • Garantihantering och stöd åt projektledare med riskbedömningar vid utfärdande av garantier
  • Driva projekt för utvecklandet av funktionen med fokus på Cash Management och effektivisering av processer och rutiner.
  • Stöd vid hantering av valutaexponeringar och andra finansiella risker
  • Delta i projekt inom hela koncernekonomifunktionen

Vad erbjuder Sweco dig?

Sweco erbjuder ett spännande arbete i ett internationellt storföretag med mycket goda utvecklingsmöjligheter och många kontaktytor. Vi värnar om ett hållbart arbetsliv och gott ledarskap som stöttar din utveckling. Du får en nyckelroll i utvecklingen av treasury-funktionen i ett börsnoterat bolag med hög förändringstakt, då bolaget har en uttalad förvärvsstrategi.

Swecos huvudkontor och moderbolag finns i Stockholm med CEO, Group Finance samt Legal, HR, IT och Communication. Group Finance består av Internal Audit, Group Accounting, Group Treasury, Group Business Control, Tax och Financial Processes & Applications.

Urval sker löpande så varmt välkommen med din ansökan snarast!

I denna rekrytering samarbetar Sweco med Future Value. För frågor gällande tjänsten eller processen, vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult Gustav Emthén, 0767 – 83 55 90, alternativt gustav.emthen@futurevalue.se