Olink Proteomics AB är ett snabbväxande Uppsalabaserat globalt företag vars världsledande teknik och produkter bidrar till utvecklingen av precisionsmedicin. Produkterna används inom medicinska områden som hjärt- och kärlsjukdomar, cancer och neurologiska sjukdomar.

Vår teknik Proximity Extension Assay (PEA) kan mäta nära 1500 biomarkörer på samma gång, i endast 3 µL prov. Analyserna möjliggör fördjupad förståelse av sjukdomsprocesser, förbättrad sjukdomsdetektion och bidrar till ökad biologisk kunskap.

Under fem år har vi analyserat mer än en miljon prover och genererat nära 90 miljoner datapunkter för hundratals kunder från både forskningsinstitut och läkemedelsbolag.

Vi har i dag kontor och service-lab i Uppsala/Stockholm och Boston. Våra säljare utgår även från ett flertal stater i USA samt Storbritannien, Holland, Tyskland, Singapore, Kina och Japan. Läs mer om oss på www.olink.com

Olink står inför en kraftig tillväxtresa och söker därav en förändringsbenägen och proaktiv Finance Manager. Rollen kommer att inneha det övergripande ansvaret för vidareutvecklande av finansfunktionen innefattande all redovisning och rapportering samt utvecklingen av processer, rutiner och system. Rätt kandidat har en akademisk examen kombinerat med erfarenhet av Koncernredovisning och IFRS-frågor med fördel från internationella och expansiva koncerner med höga krav. Tidigare erfarenhet från private equity-ägda bolag ses meriterande. Din svenska och engelska är felfri och du har en mycket god Excel-kunskap.

Rätt kandidat trivs i en roll med mycket eget ansvar och du uppskattar att arbeta i en dynamisk och föränderlig organisation med högt tempo. För att lyckas i rollen krävs en drivkraft att på egen hand, så väl som i grupp, utveckla koncernens ekonomiska planering och styrning. Stor social förmåga, positiv attityd, eget driv samt ödmjukhet är nyckelord för funktionen. Tjänsten är placerad i Uppsala och rapporterar till Group CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som Finance Manager är du ytterst ansvarig för koncernens koncernredovisning inkl. den interna och externa rapporteringen med följande huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvar för månadsbokslut samt driva årsredovisningsprocessen
  • Stödja och utbilda dotterbolagen i redovisnings- och rapporterings/systemfrågor
  • Aktiv roll i vidareutvecklingen av rutiner och processer samt vid arbetet med upprätthållandet av redovisnings-standards (K3/IFRS)
  • Vidareutveckla systemstöd för intern och extern rapportering
  • Ytterst ansvarig för kontakten med revisorer och myndigheter
  • Personalansvar inkl. medarbetarutveckling och arbetsledning

Varmt välkommen med din ansökan via Futurevalue.se. Vid frågor är du välkommen att kontakta Lisa Aspsäter, lisa.aspsater@futurevalue.se eller Helena Alpholm, helena.alpholm@futurevalue.se