Omegapoint är ett av marknadens ledande konsultbolag inom säker digital transformation. Vi arbetar i hela kedjan från rådgivning vid komplexa utmaningar till helhetsåtaganden inom digitalisering och hjälper våra kunder att hitta nya affärer, utveckla säkra IT-system, effektivisera processer, hantera lagkrav, bli snabbare och mer hållbara i en digital värld.

Omegapoint arbetar i teknologins framkant med att göra vardagen bättre, enklare och säkrare. Vi ser till att samhällskritiska funktioner tar steget in i den digitala världen på bästa sätt. Vi ser till att din identitet skyddas på nätet och att du får rätt läkemedel på ditt digitala recept.

Företaget bildades 2001 och är till 60% medarbetarägt. Idag är vi närmare 400 medarbetare i Stockholm, Göteborg, Malmö, Umeå och Uppsala. Vi är en arbetsplats med vassa och snälla konsulter som delar en passion för utveckling i allmänhet och säkerhet i synnerhet. Vår kultur kännetecknas av en vilja att alltid bli bättre och vi sticker ut med vårt stora fokus på kompetensutveckling.  

Omegapoint säkrar utveckling.

Omegapoint är Sveriges ledande konsultbolag med inriktning på säker systemutveckling, IT- och informationssäkerhet samt digital transformation. Koncernen har f n kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala och Umeå med närmare 400 anställda. Omegapoint är nu på väg in i nästa tillväxtfas, baserat på en stor efterfrågan på bolagets tjänster inom säkerhet och digitala tjänster. Detta innefattar bland annat etablering på nya marknader, strategiska förvärv samt att fortsätta växa den befintliga affären. På sikt kan en börsintroduktion bli aktuell. Nu söker vi en affärs- och utvecklingsorienterad CFO som vill vara med och driva denna resa.

Som CFO på Omegapoint ansvarar du för den finansiella agendan i nära samarbete med företagets VD. Positionen är en del av företagets ledningsgrupp och verkar i en platt organisation med korta beslutsvägar. Vi söker dig som har erfarenhet av att jobba i en entreprenöriellt präglad organisation och har stort intresse för verksamhetsstyrning och utveckling. Du ska ha erfarenhet av att leda ett team, både på en strategisk och operationell nivå. Du ska även kunna leda arbetet i att skapa skalbara administrativa processer och rutiner som underlättar koncernens tillväxt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvarig för koncernens finansiella styrning
  • Leda och utveckla ett team om f n åtta personer
  • Utveckla analysarbetet och rapportering till VD och styrelsen
  • Ansvara för kvartalsrapporter och årsredovisning
  • Medverka i affärsutvecklingen och utveckling av affärsplanen
  • Ansvara för kontakt med banker och finansiärer, samt koncernens revisorer
  • Aktivt medverka i förvärv

Som person är du prestigelös, kommunikativ och har ett starkt eget driv. Du är analytisk och utvecklingsorienterad och trivs med att leda och motivera dina medarbetare till förändring. Du har erfarenhet av att aktivt bidra till bolagstillväxt och trivs i en snabbrörlig miljö. Du kommunicerar på svenska och engelska obegränsat, i såväl tal som skrift.

Välkommen med din ansökan!