Här skall kartan in, höjd 290 px enligt psd-skiss
Olink Proteomics

Olink Proteomics är en snabbväxande global koncern vars världsledande teknologi och produkter bidrar till utvecklingen av precisionsmedicin. Produkterna används inom medicinska områden såsom hjärt- och kärlsjukdomar, cancer, neurologiska sjukdomar mm. Olink grundades 2004 i Uppsala och har sedan 2016 enbart fokuserat på utveckling av en världsledande proteomiklösning för forskningsinstitut och läkemedelsbolag över hela världen. Utvecklingen möjliggör fördjupad förståelse av sjukdomsprocesser och förbättrad sjukdomsdetektion vilket bidrar till ökad biologisk kunskap. Koncernen har verksamhet i USA, Storbritannien, Holland, Tyskland, Singapore, Kina och Japan med koncernhuvudkontor i Uppsala. Olink Proteomics ägs sedan 2019 i huvudsak av Summa Equity. Läs mer på www.olink.com

Olink står inför en kraftig tillväxtresa och söker därav en förändringsbenägen och proaktiv Finance Manager. Rollen kommer att inneha det övergripande ansvaret för vidareutvecklande av finansfunktionen innefattande all redovisning och rapportering samt utvecklingen av processer, rutiner och system. Rätt kandidat har en akademisk examen kombinerat med erfarenhet av Koncernredovisning och IFRS-frågor med fördel från internationella och expansiva koncerner med höga krav. Tidigare erfarenhet från private equity-ägda bolag ses meriterande. Din svenska och engelska är felfri och du har en mycket god Excel-kunskap.

Rätt kandidat trivs i en roll med mycket eget ansvar och du uppskattar att arbeta i en dynamisk och föränderlig organisation med högt tempo. För att lyckas i rollen krävs en drivkraft att på egen hand, så väl som i grupp, utveckla koncernens ekonomiska planering och styrning. Stor social förmåga, positiv attityd, eget driv samt ödmjukhet är nyckelord för funktionen. Tjänsten är placerad i Uppsala och rapporterar till Group CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som Finance Manager är du ytterst ansvarig för koncernens koncernredovisning inkl. den interna och externa rapporteringen med följande huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvar för månadsbokslut samt driva årsredovisningsprocessen
  • Stödja och utbilda dotterbolagen i redovisnings- och rapporterings/systemfrågor
  • Aktiv roll i vidareutvecklingen av rutiner och processer samt vid arbetet med upprätthållandet av redovisnings-standards (K3/IFRS)
  • Vidareutveckla systemstöd för intern och extern rapportering
  • Ytterst ansvarig för kontakten med revisorer och myndigheter
  • Personalansvar inkl. medarbetarutveckling och arbetsledning

Varmt välkommen med din ansökan via Futurevalue.se. Vid frågor är du välkommen att kontakta Lisa Aspsäter, lisa.aspsater@futurevalue.se eller Helena Alpholm, helena.alpholm@futurevalue.se