Här skall kartan in, höjd 290 px enligt psd-skiss
JM

JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden. Verksamheten är fokuserad på nyproduktion av bostäder i attraktiva lägen med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitetsorter i Sverige, Norge och Finland. Vi arbetar också med projektutveckling av kommersiella lokaler samt entreprenadverksamhet, huvudsakligen i Storstockholmsområdet. JM ska i all verksamhet främja ett långsiktigt hållbarhetsarbete. Vi omsätter cirka 16 miljarder kr och har cirka 2 600 medarbetare. JM AB är ett publikt bolag noterat på NASDAQ Stockholm, segmentet Large Cap. För mer information se www.jm.se

Till JM:s huvudkontor och Koncernstaben Ekonomi & Finans, IR söker vi nu en vetgirig Group Financial Controller. Funktionen ansvarar för konsolidering av kvartalsrapportering samt prognoser med tillhörande analys. Gruppen ansvarar även för den finansiella informationen för all extern rapportering såsom delårsrapporter och årsredovisning för koncernen. Den finansiella information som produceras av funktionen används av företagsledning, styrelse och aktiemarknaden vilket ställer höga krav på relevans, kvalitet och leveransprecision. 

Vi söker dig med akademisk examen kombinerat med minst tre till fem års relevant arbetslivserfarenhet från revision och/eller från liknande linjeroll där du fått förståelse för konsolidering, rapportering och andra koncernredovisningstekniska frågor så som IFRS i noterad miljö. Du har ett intresse av process- och systemrelaterade frågor och trivs i en roll med stora kontaktytor. Erfarenhet av IBM Cognos Controller är meriterande. Tjänsten är placerad i Solna och rapporterar till Koncernredovisningschefen.

 I rollen kommer du bland annat:

  • Som en del av ett team ansvara för koncernens konsoliderings- och rapporteringsarbete, internt samt externt
  • Vara delaktig i framtagande av delårsrapporter och årsredovisning
  • Ha ett visst systemansvar för koncernrapporteringssystemet IBM Cognos Controller
  • Stödja verksamheten i redovisnings- och rapporteringsfrågor
  • Genomföra löpande analyser och utredningar
  • Vara delaktig i projekt för vidareutveckling av processer, rutiner och system inom funktionen

Då rollen erbjuder en miljö med många kontaktytor, både i det dagliga arbetet men även i projektform, är det viktigt att du är noggrann, strukturerad, besitter god samarbetsförmåga och uppskattar att arbeta såväl på egen hand som i grupp. Koncernen präglas av prestigelöshet och ödmjukhet där du som person förväntas hjälpa dina kollegor och hugga i där det behövs. För att bli framgångsrik i rollen behöver du vara analytisk, nyfiken och initiativrik.

Att arbeta inom JM-koncernen:

På JM ska du kunna prestera och få nya utmanande arbetsuppgifter när de gamla blivit för små. Vi vill skapa förutsättningar att din karriär är en som du känner stolthet över och det gör vi genom att tänka långsiktigt i allt vi gör. Husen, stadsdelarna och livsmiljöerna vi skapar ska finnas kvar i minst 100 år och därför är hållbarhet vårt ansvar och vår ambition. Vi har lyft in FNs globala mål för hållbar utveckling i vår verksamhet, det innebär olika åtaganden som till exempel att år 2030 ska JMs klimatpåverkande utsläpp vara nära noll och att 20% av våra hantverkare ska vara kvinnor. Genom att arbeta hos oss är du med och förändrar branschen. Välkommen att skriva din historia med oss!

Varmt välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar JM AB med Future Value. För frågor kring tjänsten, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anna Södermark på 0722- 11 83 63 eller anna.sodermark@futurevalue.se.