Här skall kartan in, höjd 290 px enligt psd-skiss
Axfood AB (Axel Johnson)

Välkommen till Axfoodfamiljen!
Axfood är Sveriges näst största aktör inom dagligvaruhandeln med framgångsrika matkoncept som Willys, Hemköp, Tempo, Axfood Snabbgross,
Mat.se och Middagsfrid. Vi är också delägare i Eurocash och Urban Deli. Bakom butiksscenen finns de koncerngemensamma funktionerna Affärsutveckling, Ekonomi, HR, IT, Kommunikation och Dagab Inköp & Logistik. Våra medarbetare är vårt framgångsrecept. Med passion för mat och människor, engagemang och stolthet arbetar vi tillsammans för en bättre vardag där alla kan dela glädjen för bra och hållbar mat. Axfood är noterat på Nasdaq Stockholm och huvudägare är Axel Johnson AB. Delar du vår passion för mat och människor? Välkommen att göra karriär inom Axfoodkoncernen!

Till Axfood AB söker vi nu en framåtlutad Koncernredovisningschef som vill vara delaktig i att fortsätta utveckla och effektivisera en spännande och dynamisk koncern inom dagligvaruhandeln. Koncernredovisningsfunktionen ansvarar för att konsolidera och kvalitetssäkra hela koncernens redovisning och externa rapportering. Axfood består av ett 30-tal bolag med en omsättning på ca 50 miljarder kronor. Rollen som koncernredovisningschef ansvarar ytterst för arbetet inom funktionen och innefattar ett proaktivt och initiativrikt ledarskap över en grupp om tre personer. Funktionen rapporterar till gruppens Koncernekonomichef.

Vi söker dig som har en Civilekonomexamen eller motsvarande och med cirka 10 års arbetslivserfarenhet inom ekonomi. Förmodligen arbetar du idag inom revision eller i en linjeroll där du är van att arbeta med koncernredovisningsfrågor i en publik miljö. Du har vidare erfarenhet av att leda andra och trivs med att utveckla personer i din omgivning.

För att lyckas i rollen har du ett stort intresse för, och kompetens inom, finansiella regelverksfrågor och koncernredovisning. Vidare har du förmåga att ifrågasätta och drivs av att ständigt hitta nya förbättringsmöjligheter i en koncern präglad av tillväxt. I rollen kommer du bland annat:

  •          Vara ytterst ansvarig för Axfoods koncernredovisning och finansiella rapportering
  •          Ha personalansvar inklusive ansvara för medarbetarutveckling och arbetsledning
  •          Agera systemägare för koncernens rapporteringssystem Cognos Controller
  •          Ha en aktiv roll i vidareutveckling av rutiner och processer
  •          Ansvara för kontakt med externa revisorer samt myndigheter

Som person är du prestigelös med hög integritet och arbetar gärna över avdelnings- och bolagsgränser. För att bli framgångsrik behöver du ha ett genuint intresse för att driva arbetet framåt och trivs i en dynamisk roll med många kontaktytor. Vidare är du noggrann, strukturerad och kvalitetsorienterad som person.

Kompetensutveckling och karriär

Vi är ett företag i ständig utveckling och vi arbetar medvetet och långsiktigt tillsammans med dig för att du ska utveckla din kompetens. För rätt person finns goda möjligheter att utvecklas hos oss.

Mångfald

Vi har branschens tuffaste mål för mångfald. För oss är mångfald en affärsmöjlighet. Medarbetarnas breda kunskaper i språk, högtider och mat hjälper oss att spetsa vårt kunderbjudande. Vi har kommit långt men vi vill bli ännu bättre och välkomnar en mångfald av sökande till alla våra tjänster.

Varmt välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar Axfood AB med Future Value. För frågor kring tjänsten, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anna Södermark på 0722- 11 83 63 eller anna.sodermark@futurevalue.se. Då det är semestertider kommer intervjuer för denna tjänst att ske under augusti.